Workshops en lezingen

Op basis van het gepubliceerde materiaal ontstaat een gevarieerd aanbod aan workshops en lezingen door Luc Ambagts. Kies uit een van de formats hieronder, of neem contact op voor een activiteit op maat: luc@steinerinessentie.nl of 076 7850102.

Een passende vergoeding, afhankelijk van draagkracht en aantal deelnemers, stellen we in overleg vast. Bij elke activiteit ontvangen de deelnemers een schriftelijke weergave van de behandelde onderwerpen.

Actueel: Cursus over het boek Theosofie

Landbouwcursus

De landbouwcursus van Rudolf Steiner: Lezing over de landbouwcursus en de biologisch-dynamische landbouw.
Werken met bedrijfsindividualiteit: Workshop van een dagdeel, op een boerderij, waar we op zoek gaan naar de bedrijfsindividualiteit en die als activiteit leren benoemen. We onderzoeken mogelijkheden om met die bedrijfsindividualiteit samen te werken.
Werken met de landbouw cursus: Introductie en workshop van twee dagdelen als opstap om zelf de landbouwcursus te gaan bestuderen
De landbouwcursus toepassen: Cursus van acht dagdelen over de complete inhoud van de landbouwcursus van Rudolf Steiner.

Waarnemen en denken

Kant moet aan de kant: Lezing over de doorwerking van het positivistisch wereldbeeld in ons eigen handelen en hoe daaraan te ontkomen.

Essentie als actie

Werken vanuit initiatief: Workshop over het omgaan met positiviteit en besluitvorming. Voor groepen die samenwerken.
Antroposofie doen: LezingĀ  of workshop met voorbeelden om je eigen ervaring als bouwsteen te gebruiken voor het ontwikkelen van je werk en jezelf.