Steiner in essentie

Antroposofie ontmoeten, begrijpen, doen.


AntroposofieContact

Luc Ambagts

Luc Ambagts (1957) is projectleider en redacteur van Steiner in essentie. Daarnaast verzorgt hij cursussen en workshops.

Luc studeerde wis- en natuurkunde in Amsterdam (UvA) en landbouw in Kerk-Avezaath (Warmonderhof). Hij werkte ruim zeven jaar op de Vrije School in Zutphen, als docent en in de schoolorganisatie. Daarna was hij betrokken bij verschillende landbouw- en onderwijsprojecten, zowel in Nederland als daarbuiten. Hij is een ervaren workshopleider en coach voor mensen in hun (zoeken naar) werk. Zijn inspiratie door de antroposofie weet hij naar concrete werkvragen te vertalen.

Inspiratie

Bij een vraagstuk een antwoord vinden dat zo dicht mogelijk bij je eigen leef- of werksituatie komt. Zó dat het recht doet aan anderen die bij dat vraagstuk betrokken zijn. Dit basismotief voor concreet en effectief werken draag ik graag aan anderen over.

Methodisch komt dat streven direct tot uiting in het werken met de handelingsimpuls. Een concept waarin je met werkwoorden en een beroepsbeeld de activiteit van de ander karakteriseert. Daaruit vind je inspiratie om met je eigen acties aan te sluiten op het handelen van die ander.

Wil je onderzoeken wat deze aanpak voor jou of voor je werk kan betekenen, neem dan contact op.

Publicaties