Luc Ambagts

Luc Ambagts (1957) is projectleider van Steiner in essentie, doet de redactie en verzorgt cursussen en workshops.

Hij studeerde wis- en natuurkunde in Amsterdam (UvA) en landbouw in Kerk-Avezaath (Warmonderhof). Hij werkte ruim zeven jaar op de Vrije School in Zutphen, als docent en in de schoolorganisatie. Daarna was hij betrokken bij verschillende landbouw- en onderwijsprojecten, zowel in Nederland als daarbuiten. Hij is een ervaren workshopleider en coach voor mensen in antroposofische werk­gebieden. Sinds 2009 werkt hij als beleidsmedewerker bij de Vereniging voor Biologisch-Dynamische Landbouw en Voeding.

Publicaties

Inspiratie

Bij een vraagstuk een antwoord vinden dat zo veel mogelijk bij mijn eigen leefsituatie hoort en tevens zoveel mogelijk recht doet aan anderen die bij dat vraagstuk betrokken zijn. Dat is een basismotief voor mijn werken.

Methodisch komt dat streven direct tot uiting in het werken met de handelingsimpuls. Een concept waarin je met werkwoorden en een beroepsbeeld de activiteit van de ander karakteriseert om daaruit inspiratie te vinden om met je eigen handelen aan te sluiten op het handelen van de ander.

©2021 - Steiner in essentie
Van Duijvenvoordestraat 2
4835 CB Breda
076-7850102